Bran, Moeciu, Fundata reprezinta o zona cu o veche traditie in procesarea laptelui, aceasta fiind atestata in documentele gasite la vama muzeului Bran.
Inca din anul 1730, acest tip de Branza de Burduf era considerat aliment de baza in familie sau ca moneda de schimb intre producatorii din zona Muntilor Bucegi cu cei din zona de campie.
Ferma Bucegi beneficiaza de aceasta traditie si reteta, pastrand aceeasi tehnica si acelasi tip de vase de lemn, folosite de generatii, dar adaptate cerintelor impuse de normele UE si a celor in vigoare in Romania.
Branza de Burduf in coaja de brad a fost deosebit de apreciata in cadrul evenimentelor internationale la care am fost invitati mai multi producatori din cadrul Prezidiului Branza de Burduf pe care il reprezint si coordonez.
In perioada ultimilor ani, incepand cu 2004, am participat prin intermediul Slow Food International si la numeroase schimburi de experienta cu producatori de branzeturi din zona alpina din Italia, Franta si Bulgaria, constientizand in acest timp necesitatea unui astfel de proiect in zona montana din Romania, respectiv zona alpina a Muntilor Bucegi. Locatia aleasa pentru constructia centrului Ferma Bucegi nu este intamplatoare, fiind stabilita impreuna cu o delegatie din Italia, compusa din reprezentanti Slow Food si medici A.S.L. Italia.
Traditionala branza romaneasca in coaja de brad se numara printre principalele atractii ale Targului de Branzeturi din Bra, in nordul Italiei