loading ...
PLANIFICATOR VACANȚĂ CONTACT
RO
ro hu en de fr
DESCOPERĂ
Fiecare localitate din Bran-Moieciu-Fundata are propriul farmec şi oferă propriile sale aventuri unice. Alege o localitate din listă şi află mai multe despre toate posibilităşiie de cazare, masă şi petrecere a timpului liber.
 
EXPLOREAZĂ
Găseşte un motiv de distracţie sau sărbătorire în zona Bran-Moieciu-Fundata, parcurge lista atracţiilor şi activităţilor pe care ţi le-am pregătit cu mare drag şi adaugă–l pe lista ta cu ce "trebuie să văd" şi "trebuie să fac". Că e vară, că e iarnă, la noi cu siguranţă nu o să te plictiseşti.
 
ADMIRĂ
Ultima fotografie adăugată
recept1.jpg
vezi toate fotografiile
Fotografia săptămânii
10661881_727567090653593_5880111138160088156_o.jpg
vezi fotografiile recomandate
REZERVĂ
Rezervă şederea, activitatea sau pachetul tău turistic prin noi şi bucură-te de avantajele cardului turistic GRATUIT.
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
ro hu en de fr ×

Zărneşti - Prăpăstiile Zărneştiului - Cabana Curmătura - Șaua Padinei Închise

Date generale
Tip traseu traseu de drumeţie
Cursul traseului dus intors
Înveliş traseu
Area Munţii Piatra Craiului
Adăugat de Asociaţia Bran-Moeciu-Fundata
Data creării 2014-10-23
Punct de pornire Cabana Gura Râului
Punct de sosire Șaua Padinii Închise
Zona turistică Bran-Moieciu-Fundata
Transilvania
Date technice
Simbol
Lungime 9.4 km
Durata (hh:ss) 5:00
Dificultate mediu
felszereltseg foarte uşor
Sezonalitate -
Luni Ian. - Dec.
Diferenţă de alt. (m) 1148 m
Altitudine minimă (m) 781 m
Altitudine maximă (m) 1929 m
Calorii arse (kal) -
Evaluarea traseului
Stare traseu
Peisaj
Condiţie fizică
Technică
Distracţie
Date statistice
Vizualizare 496
Descărcare 623
Descriere traseu

 Zărneşti - Prăpăstiile Zărneştiului - Cabana Curmătura - Șaua Padinei Închise

Traseul porne;te de la Cabana Gura Raului si urmeaza drumul care trece prin Prăpăstiile Zărneştiului. Traversează pădurea şi urmează firul văii Curmăturii, pe o distanţă de aproximativ 1,5 km, până iese în Poiana Curmătura. De aici, poteca urmăreşte în linie dreaptă un drum vechi de exploatare, lasă în partea dreaptă a potecii stâna din Curmătura şi reintră în padure urmând în continuare Valea Curmăturii pe vechiul drum ce duce direct la Cabana Curmătura.

 De la Cabana Curmatura, traseul spre Saua Padinei Inchise se orienteaza catre vest (stanga, cum privim cabana din fata). La circa 40 m de la plecare intalnim un stalp indicator cu urmatoarele explicatii: spre creasta Pietrei Craiului si Brana Caprelor 2 ore. Pentru a nu produce confuzii, precizam ca din acest loc coboara, la circa 50 m, pe stanga acelasi marcaj, banda albastra, care conduce prin Prapastiile Zarnestiului in Zarnesti. Din dreptul stalpului mentionat, marcajul cu banda albastra ne conduce in urcus prin raristea padurii de molid. Ceva mai sus, locurile devin mai inclinate, poteca inscriindu-se pe coasta muntelui in serpentine scurte. Uneori, din cauza copacilor, marcajul se vede mai greu si atunci trebuie cautat, deoarece parcursul trece dintr-un valcel in altul sau strabate zone cu grohotis si, odata pierdut, orientarea devine dificila.

   Prin aceste locuri, poteca se apropie mult de peretele ridicat in dreapta, unde a avut loc campionatului de alpinism din 1956. Pasajul pe sub perete sfarseste cu o succesiune de obstacole, dispuse in trepte ori praguri, pe a caror desfasurare suntem deranjati doar de prezenta grohotisului. Urmeaza o mica perdea de padure, aninata de coasta muntelui, prin care trecem, traversand catre stanga intr-un valcel, dupa ce depasim o mica saritoare. Pe firul valcelului, la inceput plin cu grohotis, apoi inierbat, urcam pana in punctul lui de obarsie. Apoi, orientati catre dreapta, ajungem in Saua Padinei Inchise, la stalpul de marcaj ce indica traseele care se ramifica din acest punct (1955 m alt.).
Saua Padinei Inchise este situata pe Creasta Nordica a Pietrei Craiului, delimitata la dreapta de Varful Padina Inchisa si la stanga de Varful Padina Popii.

POI Raza km
lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum
×

loading ...