loading ...
PLANIFICATOR VACANȚĂ CONTACT
RO
ro hu en de fr
DESCOPERĂ
Fiecare localitate din Bran-Moieciu-Fundata are propriul farmec şi oferă propriile sale aventuri unice. Alege o localitate din listă şi află mai multe despre toate posibilităşiie de cazare, masă şi petrecere a timpului liber.
 
EXPLOREAZĂ
Găseşte un motiv de distracţie sau sărbătorire în zona Bran-Moieciu-Fundata, parcurge lista atracţiilor şi activităţilor pe care ţi le-am pregătit cu mare drag şi adaugă–l pe lista ta cu ce "trebuie să văd" şi "trebuie să fac". Că e vară, că e iarnă, la noi cu siguranţă nu o să te plictiseşti.
 
ADMIRĂ
Ultima fotografie adăugată
recept1.jpg
vezi toate fotografiile
Fotografia săptămânii
10661881_727567090653593_5880111138160088156_o.jpg
vezi fotografiile recomandate
REZERVĂ
Rezervă şederea, activitatea sau pachetul tău turistic prin noi şi bucură-te de avantajele cardului turistic GRATUIT.
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
ro hu en de fr ×
CA SĂ VIZITEZI

Munţii Piatra Craiului

"Nicăieri în alt munte al nostru, nu există atâta varietate, atâta concentrare de frumuseţe pe un spaţiu atât de restrâns, ca în MUNȚII PIATRA CRAIULUI." 

Munţii Piatra Craiului

Masivul Piatra Craiului este un lanţ muntos calcaros aflat în sud-vestul Carpaţilor Orientali, dar care aparţine lanţului Carpaţilor Meridionali, situându-se în nord-estul acestora.

Masivul Piatra Craiului se deosebeşte geologic şi geomorfologic de masivele şi grupele muntoase înconjurătoare, formate aproape exclusiv din roci cristaline, „Crai”-ul fiind o „lamă” tăioasă şi abruptă de roci metamorfice, în special roci calcaroase de vârstă jurasică, lungă de aproximativ 24-26 km (orientată dinspre sud-vest spre nord-est) şi lată de aproximativ 6-8 km. Cunoscuţii pereţi verticali, înalţi de 400-650 m, au luat naştere datorită stratificării pe orizontală a calcarelor.

Altitudinea maximă a Pietrei Craiului este atinsă în Vârful La Om, cunoscut şi ca Piscul Baciului, 2.238 m. Masivul are numeroase piscuri peste 2.000 de metri altitudine: Vârful Padina Popii (2.018 m), Vârful Ascuţit (2.150 m), Vârful Ţimbalul Mare (2.177 m), Vârful Dintre Țimbale (2.170 m), Vârful Sbirii (2.220 m), Vârful Căldării Ocolite (2.202 m).

Cheile Dâmbovicioarei şi Peştera Dâmbovicioarei sunt cele mai importante fenomene carstice din Piatra Craiului. În partea nord-estică apar Prăpăstiile Zărneştilor, izbucul Fântâna lui Botorog, La Zaplaz, Cerdacul Stanciului, Peştera Stanciului, Moara Dracului. Mai amintim Marele Grohotiş, care este o pânză de pietre instabile lungă de 4 km.

Rezervaţia Naturală Piatra Craiului a fost instituită în anul 1938 şi cuprinde mai mult de 1.200 de hectare din acest masiv.

hide image
hide text
lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum
×

loading ...